Jodys drömmar och post

Blir en uppdatering. Jag är alltså i skogen ca 4 mil ifrån Varberg. Nösslinge tror jag samhället heter, bor i ett garage och jobbar ca tio timmar per dag, sedan läser jag Ekelöf. Nästan ingen uppkoppling. Befinner mig nu vid en liten sjö, och kastar upp två texter i serien om Jody. Kom ihåg: Det är en bokskog. En bokskog.

 

och detta är helvetet på jorden

ett hundskall saknar dig

 

Också en dröm

Jody hade drömt. Återigen dessa inre synbilder som likt dundrande klotblixtar kastade sig genom den vakande nattens gäckande… Skuggbilder på träpålar, sänggavlar från helvetet, genom alléer av förpassad visdom.

Torkade timida förpuppningar, fem gavlar, sex små gavlar. Hon hade bogserat sinnebilden av det som skulle kunnat vara det hon skulle ha varit, för! Eoner och eoner av klagosångers järncykliska hjulår för rätten till det som läste atomuppbyggnadernas uppbyggnader under lupp, kvantarnas magiska realism som lädersäckar över livsluffarens karga solvarma axlar. Obrydd. Drömmande.

Över den i kulörta skitfärger bedjande existentiella purgatorielivsströmmen, som gick uppåt neråt, och åt alla sidor håll och kanter. Där gurglade livet så som det var från början, en hetta bestående av sumpgas och exkrementer. På stupstock genom spiralvirvlar, åt alla håll och kanter, genom stålstormen, med sumpgasliv till nästippen, svävade hon två centimeter ovanför den trolska ytan och såg, där i slutet av förgänglighetens partikelstorm: två barn. Med ögon som kolsvarta tefat. Ett barn till med ögon stora som sin kropp. Kritvita.

De talade språkens språk.

Lusten att plåga var borttrollad, bara enkla leenden, lejonens leenden, ofattbara. Genom sina svarta ögon såg de ner i Jodys skenbara djup och ett bitande dån vibrerade hål på mödomshinnan som synbarligen funnit sig i hennes änne, pärlvita inälvparasiter sipprade ut över bilden och blev ett med overkligheten, elektriskt besuttna, smaragdgröna hermafroditvindar svepte bort dem, bringade åter en viss klarhet i strömmen.

Barnrösterna:

Det är Benjamin som inte lever längre.
Det är Benjamins snopp i min mun.
Vi har blod på våra händer nu.
Och i våra trosor.
 

Innan innan innan hinnan

 

 

Hennes barndom kom som ett brev från posten, en brevbärare omedveten om sina oförvitliga helbrägdaförmågor slet sin tunga i stycken och stack ut sina ögon när världen blev till. Brevbärararen hade dragit linjer som blev ett fotografi över skakande händer, hållit dem mot ljusinsläpp och ritat hennes liv med kolkrita över soltransparenta blodådror och höjt begreppet världsordning mot skyn och ropat högre än himmelen.

En eldig rund och djup nedsänkning av besvärjelser och flytande metall, där det nya och enda livet låg och brann, de som såg sig omkring utan att kasta upp, de som hade det bättre än andra med sina huvuden i armhålor av sten och förnekelse skulle svälla upp av okunnighet och enfaldens inälvor skulle till att föda en liten flicka då de med gränslös kraft forcerades ut bakvägen.

Blodsbanden var egentligen inte att tala om, det talande blodet, det talande blodet talade Jodys far ofta om, när han var elakt hård mot hela kvarterets kattor, han hade själv lärt sig att dra upp gylfen på de stenhårda männen. Asexuell homosexuell precis som Jody. Ändå alltid, barn, massor av barn.

I det som fanns kvar av det svett och eldhärjade brevets skapelsemytsvärta, bland öar av saliv och sanningar:

”-Jag har alltid älskat dig.
-Vi älskar dig mer.
-Vi är så mycket.
-Vi är minst.

Någonstans över din febriga panna, då du föddes med malariaglänsande ögon, då du utan vidare blottade en skugga i hallen och blev till som ett hastigt ljusskott i en pöl av kärleksblod och post på köksgolvet, vi visste inte vem du var, Jody, du blev Jody för oss. Du hade ett ansikte innan du fanns.”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: